top of page

La Asamblea General de las Naciones Unidas designó el 27 de enero como Día Internacional en Memoria del Holocausto. La asignación de esta fecha se debe al aniversario de conmemoración de la liberación del campo de concentración y exterminio Auschwitz-Birkenau. En este día recordamos a las millones de victimas del régimen nazi que cayeron en manos de sus mayores atrocidades. 

L'Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 27 de gener com a Dia Internacional en Memòria de l'Holocaust. L'assignació d'aquesta data es deu a l'aniversari de commemoració de l'alliberament del camp de concentració i extermini Auschwitz-Birkenau. En aquest dia recordem a les milions de mates del règim nazi que van caure en mans de les seves majors atrocitats.

1933.jpg

Cronologia dels fets

Dates que van marcar la història

La Xoà va ser una catàstrofe gradual. Des de 1933 a 1945 el nazisme va envair de terror els carrers de tota Europa. Us animem a conèixer alguns dels successos més importants d'aquests 13 anys d'història.

Cronología de los hechos

Fechas que marcaron la historia

La Shoá fue una catástrofe paulatina. Desde 1933 a 1945 el nazismo invadió de terror las calles de toda Europa. Os animamos a conocer algunos de los sucesos más importantes de estos 13 años de historia.

Minories afectades

Víctimes del nazisme

Els jueus van ser les víctimes principals de la barbàrie nazi però no van ser les úniques. Entre els 11 milions de civils assassinats va haver-hi també opositors polítics, testimonis de Jehová, homosexuals, discapacitats, Sinti i Roma (col·lectiu gitano) i presoners de guerra.

Minorías afectadas

Víctimas del nazismo

Los judíos fueron las víctimas principales de la barbarie nazi pero no fueron las únicas. Entre los 11 millones de civiles asesinados hubo también opositores políticos, testigos de Jehová, homosexuales, discapacitados, Sinti y Roma (colectivo gitano) y prisioneros de guerra.

2YULX4FDSZBNBAHFHC3HUOXJOA.jpg
Campo_de_concentración_de_Mauthausen-_Gusen_I.jpg

Campos nazis

Més de 44.000 camps i altres centres d'empresonament

Els nazis van arrestar als qui consideraven inferiors o inacceptables des del punt de vista polític i racial. Des de 1933 a 1945 les víctimes van ser enviades a diversos centres i/o camps. Coneix les diferències i els noms.

Campos nazis

Más de 44.000 campos y otros centros de encarcelamiento

Los nazis arrestaron a quienes consideraban inferiores o inaceptables desde el punto de vista político y racial. Desde 1933 a 1945 las víctimas fueron enviadas a diversos centros y/o campos. Conoce las diferencias y los nombres.

Víctimes

8 històries

Cada número va ser una vida, una història i avui és un record. Us animem a conèixer 8 històries, per a recordar-los avui i sempre. Avui serem nosaltres els qui no permetrem que les seves vides siguin oblidades. #WeRemember #NosotrosRecordamos

Víctimas

8 historias

Cada número fue una vida, una historia y hoy es un recuerdo. Os animamos a conocer 8 historias, para recordarles hoy y siempre. Hoy seremos nosotros quienes no permitiremos que sus vidas sean olvidadas. #WeRemember #NosotrosRecordamos

dc03433c-875b-4f9d-a0d8-54dee5aaae11.jpg.pagespeed.ce.TCf4wVf6h6.jpg
140816065221_jew_medal_464x261_getty.jpg

Justos entre les Nacions

Valentes que van alçar la veu per les víctimes

Va haver-hi una petita minoria que va saber desplegar un extraordinari coratge per a mantenir els valors humans en peus. Ells van ser els Justos de les Nacions, que van remar contra corrent general d'indiferència i hostilitat que va prevaler durant l'Holocaust per a salvar vides.

Justos entre las Naciones

Valientes que alzaron la voz por las víctimas

Hubo una pequeña minoría que supo desplegar un extraordinario coraje para mantener los valores humanos en pie. Ellos fueron los Justos de las Naciones, que remaron contra la corriente general de indiferencia y hostilidad que prevaleció durante el Holocausto para salvar vidas.

Diseño sin título (3).jpg
bottom of page